DIRECCIÓN 

MESTRES CAMPANERS DE VALÉNCIA
Associació Cultural sense ànim de lucre


c/ Literato Gabriel Miró nº 4 / 2ª
Registre Autonòmic Sec. 1ª CV-3897 - CIF G-98616410
Registre Municipal Entitats ciutadanes de Valéncia 1050-A
Telèfon 645 567 601 - 46008 - VALÉNCIA

mestrescampaners@hotmail.com / www.mestrescampaners.com

  • Facebook icono social

© 2023 by mestrescampaners

 

CONÓCENOS

30 anys, la tradició continua...Mestres Campaners

Per que continua una tradició? Per que sempre ni han persones dedicades a que no es perguen.

30 anys se diuen rapidet pero, passen quant menys te dones conte, i sense saber si un dia tot lo que estàs sembrant, pot esfumar-se o quedar-se per a sempre. Es per això que un dia del mes de juny de 1989 es va fundar esta associació de Mestres Campaners, en l'Església de Sant Valer Bisbe i Sant Vicent Màrtir del mateix barri de Russafa.

I per que de mestres campaners? Pues eixe magnífic nom (donant en el clau) volia incloure als autèntics Mestres Campaners, com eren els germans Plá; Enrique (campaner del Micalet) i Paco (campaner de Santa Mònica, Sant Sebastià i el Salvador), Francisco Mas Gadea (Sants Joans), Vicent Belenguer Sanmarino (últim campaner de Sant Nicolau) i Enric Martin Diego, (últim campaner tradicional de Valéncia i campaner titular de Russafa fins 1990). També dins de eixe grup se trobaven campaners com Isidoro Serrano, Germans Víctor, César, i Vicent Cloquell, el pare de estos i Vicent Mesa, entre atres.

Actualment de la primerenca Associació soles queden Vicent Cloquell i Vicent Mesa. Este últim, campaner titular de Russafa de 90/94 i fins 2001 en Sant Miquel i Sant Sebastià de Valéncia.

Després de que els campaners de Sant Miquel i Sant Sebastià contactaren en Vicent Mesa i després de insistir, el citaren per a tocar per primera volta en ells, en la Iglésia de Santa Mònica de Valéncia interpretant el Repic de Bendició.

I a partir de eixos moments va començar una amistat que poc a poc ha anat fragant, fins dia de hui. Dels tres membres que soletes ferem la primera Junta de Campaners Barri de Quart com som Raúl, Fran i Carme, va sorgir una colla forta i en moltes ganes de treballar i anar avant.

Tota la força de la tradició nos vingué de la mà del mestre Vicent Mesa que, conservant l'antiga Associació “Mestres Campaners” nos la oferí per a que junts poguérem continuar la tasca d'aquells que anaren per davant nostre en esta tradició.

Una data per a recordar serà per sempre el 22 de Decembre de 2013, quant en la Parròquia de Sant Martí es recuperà un toc oblidat des de fea 25 anys: el Toc del Retorn.

A banda del Centre Històric del Cap i Casal hem trobat moltes portes obertes a lo llarc d'enguany en molts pobles del Regne de Valéncia, lo que nos ha dut a fer tocs per Patrons o bè concerts de campanes a llocs com la Parroquia de la Mare de Déu dels Angels de Serra, el “Fadrí” de Castelló per la Festa de la Magdalena, la Parròquia de Chest per Nuestra Señora de la Soledad, la Parròquia de Villar del Arzobispo per la Coronació de Nuestra Señora de la Paz, la de Torrent celebrant als seus Sants Patrons, la mare de Déu dels Angels al Cabanyal, La Festa del Crist dels Necessitats d'Aldaya, el Concert de Campanes en Quatretonda, la Festivitat del Santíssim Crist de la Fe de Mislata, la Provessó de la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos en Turís, i tants atres pobles que conten en nosatres con a referent campaner.

Pero no es només tocar campanes lo que nos du a les altures, hi ha una faena de fondo en les visites a diversos campanars per a comprovar l'estat de les campanes i fer, si es menester, un memoràndum per a que es puguen dur a terme els treballs de conservació necessaris e involucrar a institucions públiques o privades en el manteniment d'obres artístiques de tant fortes arraïls al nostre poble.

Actualment conta en un total de uns quinze membres, que toquen en Sant Miquel i Sant Sebastià de Valéncia (campanar anual i seu), Sant Martí, Sant Esteve, Santa Mònica, Sant Tomas i Sant Valer (estos últims tocant en les grans Solemnitats de Valéncia).

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now